under-construction-3.jpg

 
 
× Ειδήσεις και νέα σχετικά με το χόρτο

Πρωταθλήτρια στον εντοπισμό φυτειών η Κρήτη

14/01/2014 22:44 #1 από nataraja
ρεσιταλ ρουφιανιας στην κρητη

Το σκηνικό μιας αδιάκοπης μάχης ζωής και θανάτου με τα κυκλώματα που καλλιεργούν και διακινούν ναρκωτικά στην Κρήτη συνθέτει ο απολογισμός της ΕΛ.ΑΣ. για το 2013, ο οποίος αριθμεί, ούτε λίγο-ούτε πολύ, 893 συλλήψεις εμπόρων και διακινητών.
Ο απολογισμός των παράνομων ουσιών που κατασχέθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες περιλαμβάνει 2.604 γρ. ηρωίνη, 998 γρ. κοκαΐνη, 315.267 γρ. κάνναβη, 6.952 δενδρύλλια κάνναβη και 2.000 ναρκωτικά χάπια. Συνοψίζοντας τη συλλογική προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης δε στάθηκε στις ποσότητες που αποσύρθηκαν από τις πιάτσες των τοξικομανών, αλλά στη συνέχιση μιας προσπάθειας που σχεδιάστηκε και υλοποιείται τα τελευταία χρόνια, με στόχο καίρια πλήγματα σε άκρως οργανωμένες εγκληματικές συμμορίες που κρύβονται πίσω από την καλλιέργεια και διακίνηση των ναρκωτικών.
«Τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι συγκυριακά. Αποτελούν επιστέγασμα συστηματικής προσπάθειας που έγινε με σχεδιασμό σε βάθος χρόνου ώστε να μπορέσουμε να πολεμήσουμε το φαινόμενο στη ρίζα του».

«Φρένο» στις φυτείες
Τον περασμένο χρόνο η Κρήτη αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στον εντοπισμό φυτειών κάνναβης γι' αυτό και στη διάρκεια του καλοκαιριού αστυνομικές δυνάμεις σάρωσαν τα ορεινά της Κρήτης ματαιώνοντας τα σχέδια των καλλιεργητών τους. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις στο Ρέθυμνο οδήγησαν στον εντοπισμό επιπλέον 2.574 δενδρυλλίων, αλλά και έτοιμης ποσότητας αποξηραμένης κάνναβης που ξεπέρασε το 25 κιλά.
«Το 2012 είχαμε σημαντικά αποτελέσματα στην πάταξη της ντόπιας καλλιέργειας ναρκωτικών. Συνεχίσαμε και επαυξήσαμε αυτή την προσπάθεια και το 2013. Νομίζω ότι το μήνυμα που έστειλαν οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας και το ίδιο το αριθμητικό αποτέλεσμα μας δικαιώνει και κάνει σαφές σε κάθε κατεύθυνση ότι κανείς δεν μπορεί πλέον να βρει πρόσφορο έδαφος γι' αυτού του είδους την εγκληματική δράση», ανέφερε ο υποστράτηγος Μ. Παραβολιδάκης.
Τα απανωτά πλήγματα στα ντόπια κυκλώματα παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών οδήγησαν αλυσιδωτά στην αύξηση των κρουσμάτων εισαγωγής ναρκωτικών στο νησί, με τα οποία βρέθηκε αντιμέτωπη η ΕΛ.ΑΣ.

Τα «σκληρά»
Η Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου σήκωσε το κύριο βάρος αυτής της προσπάθειας, επιστέγασμα της οποίας αποτελεί η κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων σκληρών και θανατηφόρων ναρκωτικών ουσιών. Μέσα στο 2013 κατασχέθηκαν 2.336,53 γρ. ηρωίνη 549,72 γρ. κοκαΐνη αλλά και 258.509,2 γρ. κάνναβη, στο πλαίσιο εξάρθρωσης εγκληματικής συμμορίας με δράση στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και το Λασίθι.
Πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται και ιδιαίτερα σημαντικές αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως στο πλαίσιο επιχειρήσεων της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, καθώς για πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες από ναρκωτικά μανιτάρια, τα οποία διακινούσε ανήλικος, ενώ πρωτοφανής για τις διωκτικές Αρχές ήταν και ο εντοπισμός αεροπονικής καλλιέργειας κάνναβης. Για πρώτη φορά στην Κρήτη εντοπίστηκε πριν από περίπου δύο μήνες στο Ηράκλειο και ποσότητα φεντανίλης, ενός άκρως επικίνδυνου και θανατηφόρου υποκατάστατου της ηρωίνης.

«Με μεθοδικότητα και προσπάθεια»

«Με την ιδία μεθοδικότητα προσπαθήσαμε να ανακόψουμε και κάθε προσπάθεια εισαγωγής ναρκωτικών στην Κρήτη. Οι ποσότητες που κατασχέθηκαν είναι μόνο ενδεικτικές. Πίσω από αυτές τις υποθέσεις κρύβεται η πολύ μεγάλη προσπάθεια που χρειάστηκε να καταβάλουν οι αστυνομικές υπηρεσίες, ώστε να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη όσοι το επιχείρησαν», επισήμανε, αναφερόμενος στις συγκεκριμένες υποθέσεις, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης. Με ανάλογους ρυθμούς κινήθηκαν οι αστυνομικές επιχειρήσεις στα Χανιά, όπου βρέθηκαν 1.435 δενδρύλλια κάνναβης και 27,8 γρ. κάνναβης, και στο Λασίθι όπου κατασχέθηκαν 1.514 δενδρύλλια κάνναβης και 3.293,17 γρ. κάνναβης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

15/01/2014 23:12 #2 από 6seconds
Η κρητη είναι στην μπούκα εδώ και καιρό .

Θελουν να τους ξεκανουν τους κρητικους με οποιοδυποτε τροπο. Το χορταράκι μας ανοιγει τα μοιαλά , μας κάνει ποιο ήρεμους και διαλακτικούς.
Αυτα δεν τους σημφερουν .
Μας θελουν βλακες , σε συνχιση και με παροπιδες.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

08/03/2015 11:40 #3 από FIXFIX5758
ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΖΩ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΤΑ ΕΙΝΙ ΠΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΥ ΜΑ ΠΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΥ ΧΙΡΟΤΕΡΑ
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": nataraja

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Kunena Φόρουμ