under-construction-3.jpg

 
 
× Ο αντίλογος

Αποποινικοποίηση; Γιατί

22/03/2010 16:46 #1 από Zaxara
Χάρηκα πολύ βλέποντας μια κατηγορία για αντίλογο σε ένα φόρουμ που ουσιαστικά δεν θεωρεί την κάνναβη δαιμονική.Συνήθως δεν παρουσιάζεται κάτι τέτοιο λες και υπάρχει μια άγραφη συμφωνία στα φόρουμ περί κάνναβης πάντα τα μέλη να αναφέρονται σε αυτή θετικά λες και είναι μονάχα αμβροσία/πανάκεια για "πάσα νόσο και πάσα μαλακία". Γενικά όμως φαίνεται πως προτού ανοίξεις την σελίδα το πρόσεξες λίγο το θέμα, πχ αν κρίνω απο το ότι το έψαξες κάπως νομικά σε σχέση με άλλες παλαιότερες προσπάθειες του διαδυκτίου.

Συνήθως η συζήτηση περι αποποινικοποίησης έχει άσπρους-μαύρους τόνους και εστιάζεται αποκλειστικά και μόνο στην κάνναβη ή άντε αναφέρει κάπου και την "ηρωίνη διαθέσιμη στα νοσοκομεία για τους εθισμένους".Συνήθως τα άτομα τίθονται υπέρ ή κατά μονοκόματα. Αν θέλεις να ρίξεις μια ματιά σε μια συζήτηση που το αντιμετωπίσει υπο λιγότερο "μαύρο-άσπρο" τόνους ,δες το θεμα "Αποποινικοποίηση Ψυχοενεργών" : www.enthallagi.org/joomla/index.php?opti...temid=26&topic=122.0 [url=http://http://www.enthallagi.org/joomla/index.php?option=com_smf&Itemid=26&topic=122.0]Link[/url].

Υπάρχει πολύ υλικό για συζήτηση και βασικότατο κομμάτι αυτού είναι ο αντίλογος.Μέσες άκρες με όσα άτομα τα βρίσκουμε και ταυτιζόμαστε στις απόψεις είναι οκ, τι γίνεται όμως με αυτούς που φέρουν διαφορετική άποψη; Υπάρχει το θέμα του γιατί την φέρουν και τι μπορεί κάποιος να αποκομίσει απο αυτούς.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

24/03/2010 02:40 #2 από nataraja
Καλώς ήρθες zaxara
Είναι θλιβερό γεγονός οι συζητήσεις και οι θέσεις των ανθρώπων για αυτό το πολύχρωμο ενεργειακά φυτό , να περιορίζονται σε ακραίες εκδοχές του άσπρου και του μαύρου.
Παρόλα αυτά είναι γεγονός.
Εδώ μέσα ένας πρωταρχικός στόχος είναι να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να αναλύσουμε τα επιχειρήματα και των δυο πλευρών μήπως και δούμε αν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μια έστω γκρίζα γνώμη.
Πολλά προβλήματα πιστεύω ότι στην χώρα μας οφείλονται στην πλήρη άγνοια των ανθρώπων σε πολλά βασικά θέματα που τους αφορούν άμεσα.
Πιστεύω επίσης ότι έφτασε η ώρα για να αντιμετωπίσουμε ως έλληνες γενικότερα τέτοια προβλήματα . Το πρώτο βήμα είναι συζητήσουμε για τα παραπάνω και να καταλήξουμε σε κοινά συμπεράσματα , εγώ προσωπικά θα δεχτώ οποιαδήποτε επιχειρήματα κατά τον απόψεων μου αρκεί να είναι εμπεριστατωμένα . Αλλά πιστεύω ότι τον επόμενο καιρό και μιλώ για τα άμεσα επόμενα έτη , το σύμπαν θα στρώσει το χαλί στην απελευθέρωση η περιορισμένη χρήση κάποιων απαγορευμένων τώρα ουσιών μόνο και μόνο διότι δεν γίνεται διαφορετικά . Η θεωρητική αυτή άποψη μου βέβαια βασίζεται σε μια θεωρία ισορροπιών που υπάρχουν στο σύμπαν και στην ύπαρξη του ανθρώπου ως παιδί της γης να πραγματοποίηση κάποιους αγνώστους σε μας ακόμα σκοπούς …….
……Άσε το ξέσκισα τελείως το θέμα.
Πάμε πάλι…..
Ας προσπαθήσουμε να συζητήσουμε το καυτό αυτό θέμα με σκοπό να καλυτερέψουμε την κατάσταση της κοινωνίας μας εφόσον αυτό είναι δυνατόν.
Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια με το internet και είναι πλέων εφικτό να δημιουργήσουμε χώρους συζήτησης για πολλά θέματα που μας αφορούν.
Και αφού δεν μας δίνει ο νομοθέτης λοιπόν βήμα για να ακουστεί «η άλλη γνώμη» αλλά αντιθέτως προπαγανδίζει αρνητικά και εμφυτεύει λάθος απόψεις στο μυαλό των ανθρώπων θα το κάνουμε εμείς . Και για να μην λειτουργήσουμε δογματικά αλλά με καθαρό μυαλό ώστε να μάθουμε και εμείς οι χρήστες κάποια πράγματα μέσα από αυτό , θα ήταν το λιγότερο ως υποχρέωση προς την κοινή μας συνείδηση να ανοιχτεί ένα τέτοιο θέμα σε ένα τέτοιο φόρουμ. Ακόμα θέλω να πω ότι προσδοκώ τα ουσιαστικότερα συμπεράσματα του προβλήματος των ναρκωτικών να έρθουν μέσα από το θέμα «Αντίλογος».
Σε ευχαριστώ για το δωράκι link που μου έδωσες διότι στο site τη ενθαλλαγης που ομολογώ ότι δεν το γνώριζα , βρήκα πολλά ενδιαφέροντα θέματα .Εεε! εμείς οι έλληνες τελικά κρατάμε τις ευγενικές παραδώσεις όπου δεν πας κάπου ειδικά πρώτη φορά με άδεια χέρια .
Καλώς ήρθες λοιπόν και θα χαρώ να σε ακούσω και να συζητήσω μαζί σου εδώ μέσα. :lol:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Kunena Φόρουμ