θεραπευτική κάνναβη

1. Μεταξύ του 1996 και του 2000, 7 πολιτείες της Αμερικής έκαναν δεκτές πρωτοβουλίες ψηφοφόρων για την νομιμοποίηση της θεραπευτικής atokeadayχρήσης της κάνναβης.Μία πολιτεία, η Χαβάι, νομιμοποίησε τη θεραπευτική χρήση.

2. Η έκθεση του 1999 του Ινστιτούτου Φαρμάκων (ΙΟΜ) για την θεραπευτική κάνναβη δηλώνει "Τα επιπρόσθετα δεδομένα δείχνουν μια ισχυρή θεραπευτική αξία για τα κανναβινοειδή φάρμακα, ειδικά για συμπτώμα όπως ανακούφιση από πόνο, έλεγχο της ναυτίας και του εμετού και άνοιγμα της όρεξης".

3. Η ίδια έκθεση εξέτασε το ερώτημα για το αν η χρήση της θεραπευτικής κάνναβης θα οδηγήσει σε μια αύξηση στη χρήση μαριχουάνας στο γενικότερο πληθυσμό και κατέληξε, "Σε αυτό το σημείο δεν υπάρχουν πειστικά δεδομένα για να υποστηρίξουν αυτήν την ανησυχία.Τα παρώντα δεδομένα συμφωνούν με την ιδέα ότι αυτό δεν θα αποτελεί πρόβλημα εάν η θεραπευτική χρήση της μαριχουάνας μπορεί να ελεγχθεί κατά το ίδιον τρόπο όπως όλα τα υπόλοιπα φάρμακα που παρουσιάζουν δυνατότητα κατάχρησης." Η έκθεση επίσης σημειώνει ότι "αυτό το ερώτημα είναι πέρα από τις συνηθισμένες ανησυχίες για τις θεραπευτικές χρήσεις των ναρκωτικών, και δεν θα πρέπει να αποτελεί έναν συντελεστή στη εξακρίβωση των θεραπευτικών ικανοτήτων της μαριχουάνας ή των κανναβινοειδών."

4. Στην ίδια έκθεση, της ΙΟΜ, οι ερευνητές εξέτασαν τους φυσιολογικούς κίνδυνους της χρήσης μαριχουάνας και προειδοποίησαν : "Η μαριχουάνα δεν είναι μια εντελώς καλοήθη ουσία.Είναι ένα ισχυρό ναρκωτικό με διάφορα αποτελέσματα.Παρόλα αυτά, εκτός από τα κακά που προκαλούνται με το κάπνισμα, τα αρνητικά αποτελέσματα της χρήσης μαριχουάνας βρίσκονται μέσα στο φάσμα των ανεκτών αποτελεσμάτων, όλων των υπόλοιπων φαρμάκων."

5. Στην ίδια έκθεση του 1999 εξετάστηκε το ερώτημα για το αν η μαριχουάνα θα μπορούσει να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών - ένα σημαντικό θέμα, όσο αφορά την χρήση της από ασθενείς με AIDS και καρκίνο.Η έκθεση κατέληξε στο "η βραχυχρόνια ελλάτωση του ανοσοποιητικού δεν είναι καλά ορισμένη αλλά, αν υπάρχει, πιθανότατα να μην είναι αρκετά μεγάλη ώστε να αποκλήσουμε την νόμιμη θεραπευτική χρήση."

6. Παρόλο την αποδεδειγμένη θεραπευτική αξία της μαριχουάνας, οι γιατροί τωρινά επιτρέπονται να χορηγήσουν κοκαϊνη και μορφίνη - αλλά όχι μαριχουάνα.

7. Η Σύμβαση Ελεγχόμενων Ουσιών του 1970 δημιούργησε πέντε κατηγορίες, μέσα στις οποίες όλα τα νόμιμα και παράνομα ναρκωτικά τοποθετήθηκαν.Η μαριχουάνα τοποθετήθηκε στο τμήμα Ι, το οποίο περιέχει τις ουσίες που έχουν μια υψηλή τάση για κατάχρηση, δεν έχουν αποδεκτή θεραπευτική χρήση στις ΗΠΑ και έλλειψη παραδεκτής ασφάλειας για χρήση με ιατρική παρακολούθηση.Σε αντίθεση, πάνω από 90 medicalmari2αναφορές και μελέτες δείχνουν την μαριχουάνα να έχει θεραπευτική ισχύ.

8. Ο ποινικός κώδικας των ΗΠΑ αναφέρει ότι οποιοδήποτε πρόσωπο μπορεί να φυλακιστεί μέχρι ένα χρόνο για κατοχή ενός μονάχα τσιγάρου μαριχουάνας και μέχρι πέντε χρόνια για την καλλιέργεια ενός μονάχα φυτού.

9. Στις 6 Σεπτέμβρη του 1998, ο υπεύθυνος νομικός δικαστής της DEA (ο οργανισμός που ελέγχει για όλα τα ναρκωτικά στις ΗΠΑ και άρα σε ολόκληρο τον πλανήτη), είπε :
"Η μαριχουάνα στη φυσική της μορφή, είναι μία από τις πιο ακίνδυνες θεραπευτικές ουσίες που γνωρίζουμε...Οι όροι της Σύμβασης Ελεγχόμεων Ουσιών επιτρέπουν και απαιτούν τη μεταφορά της μαριχουάνας από το Τμήμα Ι στο Τμήμα ΙΙ.Θα ήταν παράλογο, αυθαίρετο και ιδιότροπο για την DEA να συνεχίσει να στέκεται ανάμεσα σε αυτούς που υποφέρουν και των οφελιών αυτής της ουσίας."

10. Ο υπεύθυνος νομικός δικαστής της DEA, Francis Young, κατέληξε : "Σε στενά φαρμακευτικά πλαίσια η μαριχουάνα είναι ασφαλέστερη από πολλά φαγητά που συνήθως καταναλώνουμε.Για παράδειγμα, το φάγωμα 10 ωμών πατατών μπορεί να καταλήξει σε τοξική δηλητηρίαση.Σε σύγκριση, είναι φυσιολογικά αδύνατον να φάμε αρκετή μαριχουάνα ώστε να προκαλέσουμε το θάνατο.Η μαριχουάνα, στη φυσική της μορφή, είναι μία από τις πιο ακίνδυνες θεραπευτικές ουσίες που γνωρίζουμε.Με οποιοδήποτε μέτρο λογικής ανάλυσης, η μαριχουάνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια υπό την συνηθισμένη ιατρική παρακολούθηση."