Μετά την πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση που έλαβαν οι Υπουργοί Υγείας και Δικαιοσύνης, ο Υπουργός Ανδρέας Ξανθός σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές του εμφανίσεις, σημείωσε ότι η κάνναβη θα είναι πλέον ταξινομημένη ως φάρμακο.

Αυτό κάνει την Ελλάδα, την έκτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να νομιμοποιεί την ιατρική κάνναβη μετά την Τσεχία, τη Φινλανδία, τις Κάτω Χώρες, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Χιλιάδες χρόνια μετά τον διάσημο Έλληνα ιστορικό Ηρόδοτο (490 - 425 π.Χ.), ο οποίος ήταν ο πρώτος συγγραφέας που έκανε αναφορά στη κάνναβη, η Ελλάδα ξανά αναγνωρίζει την αξία της στην ιατρική.

Όπως είπε ο Υπουργός σε λίγες μέρες, μόλις ολοκληρωθεί το νομοθετικό πλαίσιο, θα επιτρέπεται η εισαγωγή φαρμάκων με βάση την κάνναβη.
Επίσης δεν απέρριψε την προοπτική της Ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην αδειοδότηση καλλιεργειών φαρμακευτικής κάνναβης!

Ηχηρή η παρουσία της Jackie Poitras που με τις ερωτήσεις της ξεκαθάρισε πρακτικά ζητήματα στο θέμα που απασχολούν χιλιάδες χρήστες της κάνναβης ως φάρμακο.

ksanthos-andreas.jpg