Υπερψηφίστηκε το ν/σ για τη φαρμακευτική κάνναβη

cannabishellas-buds-weed32.jpg

Με τις ψήφους των βουλευτών από το ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι «πέρασε» από την Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου «Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης», το οποίο θα ρυθμίσει το καθεστώς διάθεσης των προϊόντων αυτού του τύπου. Αντίθετα, το καταψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΚΕ, της Χρυσής Αυγής και της Ένωσης Κεντρώων.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου δεν παρέλειψαν πάντως να επισημάνουν ότι το πλαίσιο που εισάγει η κυβέρνηση ούτε ολοκληρωμένο είναι, ούτε σαφώς προσδιορισμένο, εντούτοις τοποθετούνται θετικά διότι είναι ένα πρώτο βήμα.

Βασική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας ήταν πως δεν αμφισβητεί τη χρησιμότητα της φαρμακευτικής κάνναβης, αλλά τον τρόπο που η κυβέρνηση νομοθετεί, διότι δεν βάζει ασφαλιστικές ρυθμίσεις και συνέπεια θα είναι η ανεξέλεγκτη παραγωγή, διακίνηση και καλλιέργεια.

Το ΚΚΕ που από την αρχή όχι μόνο είχε δηλώσει ότι καταψηφίζει, αλλά είχε ζητήσει και την απόσυρση του νομοσχεδίου, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι απελευθερώνει αυτόν τον τομέα και τον ρίχνει στον τζόγο και στο κέρδος των «αρπακτικών», των δολοφόνων πολυεθνικών.

Τα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας από τη ΝΔ και από το ΚΚΕ προκάλεσαν την αντίδραση της κυβέρνησης, με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό να εμμένει ότι γίνεται ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την πρόσβαση των ασθενών σε σκευάσματα που, αποδεδειγμένα και τεκμηριωμένα, έχουν ευεργετική, ανακουφιστική και παρηγορητική δράση και σε ορισμένες περιπτώσεις και θεραπευτική δράση, και να υπογραμμίζει ότι το πλαίσιο που εισάγει το νομοσχέδιο είναι οριοθετημένο, σαφές και ασφαλές και όπου χρειάζεται θα εξειδικευθεί με τις αναγκαίες υπουργικές αποφάσεις.

Ο υπουργός Υγείας απάντησε στις εκτιμήσεις που ακούστηκαν ότι «η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια απέραντη χασισοφυτεία», ότι «οι άνθρωποι που θα ασχοληθούν θα είναι έμποροι τύπου Εσκομπάρ», λέγοντας πως πρόκειται για απίστευτες καταστροφολογικές και σκοταδιστικές φωνές.

«Μιλάμε για αδειοδότηση μιας ενιαίας, καθετοποιημένης μονάδας που περιλαμβάνει παραγωγή, επεξεργασία, και τελική μεταποίηση και παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης. Περί αυτού πρόκειται. Και εσείς μας λέτε ότι θα γίνουν φυτείες κοντά σε σχολεία, σε εκκλησίες, σε ΚΑΠΗ. Τι άλλο θα σκαρφιστείτε; Ειλικρινά σας λέω, σε καμία χώρα -τουλάχιστον του αναπτυγμένου χώρου- δεν γίνεται συζήτηση με τέτοιους όρους. Είναι τραγικό να συζητάμε κάτι που προσπαθεί να ακολουθήσει τη σύγχρονη επιστημονική εξέλιξη και να υπάρχουν τέτοιοι καταγγελτικοί τόνοι, ότι πάμε να περάσουμε τη ναρκοκουλτούρα στη νεολαία. Και άλλοι να μας λένε ότι πάμε να κάνουμε τη χώρα ένα απέραντο εκτροφείο μπάφων», είπε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

medmarijuana.pngΑλλά και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου κατηγόρησε τη ΝΔ, για τη στάση της απέναντι στο νομοσχέδιο, αλλά και το ΚΚΕ. «Είναι θλιβερό για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το εντοπίζω ειδικά στην ηγεσία της, να επιχειρεί αυτή τη λαϊκίστικη, αυτή την πολιτικάντικη παρέμβαση και να έχουμε μια κουτοπόνηρη προσέγγιση», είπε ο κ. Αποστόλου και απευθύνθηκε και στο ΚΚΕ λέγοντας: «Το μόνο που δεν μας κατηγορήσατε είναι ότι λειτουργούμε ως leader Εσκομπάρ σε αυτή τη χώρα», σχολίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Tο νομοσχέδιο έχει όλες τις εγγυήσεις για να έχουμε μια παραγωγική δραστηριότητα στη χώρα, η οποία μπορεί να καταλήξει σε ένα παραγόμενο προϊόν προς όφελος των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη για ιατρικούς λόγους. Αυτό είναι το νομοσχέδιο που συζητάμε. Όλα τα άλλα είναι δίκη προθέσεων και φοβικά σύνδρομα», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Την αντίδραση της κυβέρνησης αλλά και άλλων κομμάτων πυροδότησαν αναφορές βουλευτών, όπως του Ιάσονα Φωτήλα που είπε ότι θα γίνουν χασισοκαλλιέργειες δίπλα από σπίτια νοικοκυραίων, ότι μπορεί να υπάρξουν αποθήκες γεμάτες χασίς στη χώρα και ότι μπορεί οι υπουργοί της κυβέρνησης να θέλουν να μείνουν στην ιστορία ως υπουργοί της φούντας, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θα το επιτρέψει η ΝΔ.

Ξεχωριστή στιγμή στη συζήτηση η πρόταση που διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς, που είπε ότι το νομοσχέδιο θα μπορούσε να εφαρμοστεί πιλοτικά, για δύο-τρία χρόνια, σε κρατικά χωράφια, όπως οι φυλακές Αλμυρού, με ΣΔΙΤ, συγκεκριμένης έκτασης κάποιων δεκάδων ή εκατοντάδων στρεμμάτων, με ελεύθερη φύτευση ή σε θερμοκήπια.

Σε χαμηλότερους τόνους κινήθηκε ο Γιώργος Κασαπίδης (ΝΔ), που αντιπρότεινε συνολικό σχέδιο για την φυτοθεραπεία, διότι «υπάρχουν τέτοιες μελέτες, μεταξύ και μελέτη των Γερμανών, που έδειξαν ότι το τσάι του βουνού βοηθάει στο Αλτσχάιμερ, ή των Ιταλών, που λένε ότι ο ίταμος έχει αντικαρκινική δράση, και μελέτη της Ιατρικής Σχολής Αθηνών που αναφέρει ότι το θυμαρίσιο μέλι είναι αντικαρκινικό.

Στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή, την.... τιμητική του είχε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας. «Δυστυχώς δεν αφήνετε ένα παράθυρο για τη χρήση της ψυχαγωγικής κάνναβης. Αφήνετε ανοιχτές μπαλκονόπορτες. Κι αν ο κ. Καρανίκας θέλει την Ελλάδα να την κάνει όπως την έχει στο μυαλό του, έναν ατελείωτο μπάφο, εμείς, για εμάς και για τα παιδιά μας, δεν θα το επιτρέψουμε», ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Βλάσης. «Να σας ενημερώσω ότι εδώ, έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας, στο Περιστύλιο, κόβει βόλτες πάνω-κάτω από το πρωί ο κ. Καρανίκας. Είναι ιδιαίτερα αγχωμένος και ανήσυχος. Δεν ξέρω για ποιον λόγο. Ακούμε ότι ο κ. Καρανίκας ήδη έχει προβεί στην πρώτη συμφωνία με κάποια εταιρεία», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Ιάσων Φωτήλας.

Ωστόσο, οι αναφορές αυτές δεν έμειναν ασχολίαστες από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Η ΝΔ έκανε πολιτική με τον σύντροφό μας τον Καρανίκα. Τόσο πολύ σας πειράζει ο Καρανίκας; Τόσο εμβληματικός είναι; Μήπως θέλετε να τον κάνετε υπουργό ή βουλευτή; Εγώ θα χαρώ πολύ τον σύντροφό μου τον Νίκο να τον έχω εδώ συνάδελφο», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος.


Σχόλια   

#1 Χρήστος Πατσης 02-03-2018 19:03
Επιτέλους!Εκτός της θεραπευτικές ιδιότητες που ηδη γνωρίζουμε,θα αλλαξει κ η νοοτροπια..εμενα με πιάσανε στα 18 με 5γρ."αλβανικο"κ ολη η κοινωνία με εβγαλε στο περιθώριο(με της γνωστες συνέπειες).εμπλεξα με ολα τα ναρκωτικά,εκανα ακόμα κ φυλακή!εχω καθαρίσει πλέον αλλα αυτο επελεξα να το κρατησω στην ζωή μου γιατί εκτος απο της θεραπευτικές ιδιότητες,προτιμω να κανω ενα τσιγάρο παρα να πιω αλκοολ.ειναι πολυ πιο ασφαλές επισης γνωστο σε ολους.ευχαριστούμε!!!
Παράθεση
#2 profile4894 01-11-2018 10:26
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

https://www.musiclancers.com/images/photos/1519/47/a9a5318c368520bdf942aa39.jpg
Παράθεση
#3 Anderson 11-04-2019 12:59
I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really nice, keep it up!
I'll go ahead and bookmark your website to come back later.

Cheers

Look into my webpage: Ambrose: http://zannyainun.student.umm.ac.id/2019/03/15/mengenal-penggunaan-jasa-web-hosting-untuk-situs-anda/
Παράθεση
#4 Russel 11-04-2019 13:52
For newest news you have to pay a visit the web and on web I found this web site as
a best web site for most up-to-date updates.Also visit my blog; dedicated hosting: http://zannyainun.student.umm.ac.id/2019/03/15/mengenal-penggunaan-jasa-web-hosting-untuk-situs-anda/
Παράθεση
#5 Ezra 11-04-2019 14:32
Wow! Finally I got a website from where I be able to actually take
helpful data concerning my study and knowledge.

Feel free to visit my blog; Steffen: http://zannyainun.student.umm.ac.id/2019/03/15/mengenal-penggunaan-jasa-web-hosting-untuk-situs-anda/
Παράθεση
#6 Georgiana 11-04-2019 14:39
Great web site. Lots of useful information here. I'm sending
it to some pals ans additionally sharing in delicious.
And obviously, thank you on your sweat!

Also visit my web blog ... Alexandria: http://zannyainun.student.umm.ac.id/2019/03/15/mengenal-penggunaan-jasa-web-hosting-untuk-situs-anda/
Παράθεση
#7 Natalie 11-04-2019 14:55
It's really a nice and helpful piece of info.
I am glad that you shared this helpful info with us.
Please stay us informed like this. Thank you for sharing.


Feel free to visit my blog ... Cornelius: http://zannyainun.student.umm.ac.id/2019/03/15/mengenal-penggunaan-jasa-web-hosting-untuk-situs-anda/
Παράθεση
#8 Rodger 11-04-2019 15:30
Hi there colleagues, its fantastic post on the topic of tutoringand fully defined, keep it up all the time.


Here is my page - dedicated hosting: http://zannyainun.student.umm.ac.id/2019/03/15/mengenal-penggunaan-jasa-web-hosting-untuk-situs-anda/
Παράθεση
#9 Sue 15-04-2019 07:34
You will look for a great amount of information about old
coin value and their price rates. It holds true that any
kind of gathering, you're able tell who the 'wide readers' may be.


Here is my weblog ... 918kiss: https://kasinovin.com/
Παράθεση
#10 Tonya 17-04-2019 00:05
I want to to thank you for this fantastic read!!
I absolutely enjoyed every bit of it. I've got you
book marked to look at new stuff you post?

Also visit my site - Cat
Hat: https://catswithbamboochopsticksforhands.com
Παράθεση
#11 Deanne 17-04-2019 00:37
Perfect piece of work you have done, this web site is really cool
with good info.

Feel free to surf to my page: Cat Hat: https://catswithbamboochopsticksforhands.com
Παράθεση
#12 Rex 17-04-2019 02:42
Why viewers still make use of to read news papers when in this technological globe all is
existing on net?

Also visit my webpage - Cat Hat: https://catswithbamboochopsticksforhands.com
Παράθεση
#13 Merrill 17-04-2019 05:47
Hi there, I enjoy reading through your article. I wanted to write a little comment to support you.My website :: Cat Hat: https://catswithbamboochopsticksforhands.com
Παράθεση
#14 Marvin 17-04-2019 09:59
I have recently started a website, the information you
provide on this site has helped me tremendously. Thank you for all
of your time & work.

Also visit my blog: Cat Hat: https://catswithbamboochopsticksforhands.com
Παράθεση
#15 Veronique 19-04-2019 19:38
Hi to all, how is all, I think every one is getting more from this web page,
and your views are good for new people.

my web-site ... vps hosting: http://todojuegos-site.es/sharedhosting616071
Παράθεση
#16 Luann 26-04-2019 21:47
Thanks for finally writing about >Νόμιμη η φαρμακευτική κάνναβη και στην Ελλάδα!
Παράθεση
#17 Nichol 26-04-2019 22:24
Highly descriptive article, I loved that a lot. Will there be a
part 2?

Take a look at my web site; buy
domain: http://thefreebitcoin.com/index.php?action=profile;u=1349
Παράθεση
#18 Krystyna 27-04-2019 00:33
Howdy are using Wordpress for your blog platform?
I'm new to the blog world but I'm trying to get
started and create my own. Do you require any coding knowledge to make your own blog?
Any help would be greatly appreciated!

Feel free to surf to my web page ... Carrie: http://www.sjxww.com.cn/comment/html/?31453.html
Παράθεση
#19 Miguel 27-04-2019 02:06
Do you have a spam issue on this blog; I also am a blogger,
and I was wanting to know your situation; we have created some
nice practices and we are looking to trade strategies with other folks, why
not shoot me an e-mail if interested.

my site Elissa: http://web.china800.net/comment/html/?28391.html
Παράθεση
#20 Angelita 27-04-2019 02:20
Asking questions are in fact good thing if you are not understanding something completely,
however this article offers pleasant understanding yet.


Look into my web-site ... dedicated hosting: http://demo.bnsem.com/comment/html/?143872.html
Παράθεση
#21 Milan 27-04-2019 02:30
I loved as much as you'll receive carried out right here.
The sketch is attractive, your authored subject matter stylish.
nonetheless, you command get got an edginess
over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly the
same nearly very often inside case you shield this hike.


My blog post buy domain: http://zjua.gotoip2.com/comment/html/?100925.html
Παράθεση
#22 Tuyet 28-04-2019 01:05
Link exchange is nothing else however it is only placing the other person's website link
on your page at appropriate place and other person will
also do similar in favor of you.

Also visit my homepage; mail hosting: http://appdev.163.ca/dz163/home.php?mod=space&uid=1479639&do=profile
Παράθεση
#23 Freeman 29-04-2019 18:43
Fantastic post however I was wondering if you could write a litte more on this
topic? I'd be very thankful if you could elaborate a little bit
further. Thanks!

Here is my blog Domain registrar (ytxkoil.com: http://ytxkoil.com/comment/html/?3226.html)
Παράθεση
#24 Cheryl 29-04-2019 19:17
Hi! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and
starting a new project in a community in the same niche.
Your blog provided us valuable information to work on. You
have done a outstanding job!

Feel free to visit my webpage; Dedicated
Hosting: http://waifuzhu.com/home.php?mod=space&uid=40489&do=profile&from=space
Παράθεση
#25 Sanford 29-04-2019 20:28
Aw, this was an incredibly nice post. Spending some time
and actual effort to make a good article… but what can I say… I hesitate a whole
lot and don't manage to get nearly anything done.

my weblog; Website Hosting: http://www.gat-sgft.com/comment/html/?27054.html
Παράθεση
#26 Duane 29-04-2019 21:48
Wonderful, what a weblog it is! This website
presents helpful information to us, keep it up.


Feel free to visit my blog: webhosting: http://bbs.vernee.cc/home.php?mod=space&uid=780706&do=profile
Παράθεση
#27 Irving 29-04-2019 21:54
Hi there! Do you know if they make any plugins to protect against hackers?

I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard on. Any
suggestions?

Take a look at my website ... linux hosting (www.netflair.co.za: http://www.netflair.co.za/forum/index.php?action=profile&u=1266)
Παράθεση
#28 Jina 01-05-2019 21:37
Many attorneys specialise in divorce and they're
in fact, not good attorneys. Do not permit the owner sweet talk you into purchasing a dress essentially can't have.Here is my web blog: scr888 download: https://kasinovin.com/downloads
Παράθεση
#29 Yolanda 04-05-2019 07:52
Does your site have a contact page? I'm having problems locating it but,
I'd like to shoot you an email. I've got some suggestions for
your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it grow over
time.

Feel free to surf to my weblog :: online business (Alva: http://doni133.student.unidar.ac.id/2017/11/cara-mudah-mencari-penghasilan-dari.html)
Παράθεση
#30 Wilhemina 11-05-2019 10:42
Its like you read my mind! You appear to know
a lot about this, like you wrote the book in it or something.

I think that you can do with some pics to drive the message
home a bit, but other than that, this is wonderful blog.

A great read. I will definitely be back.

Feel free to surf to my site :: 918Kiss
Login: http://carlton-sz.com/comment/html/?63805.html
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοφιλέστερα Άρθρα