farmakeftiki-kannavi09.jpg

Μετά απο χρόνια αγώνων (μεταξύ των ασθενών που έχουν ανάγκη την φαρμακευτική κάνναβη κατά του κράτους), μια σημαντική μάχη κερδήθηκε.
Ο πρώτος ασθενής που μπορεί να κάνει νόμιμα χρήση της κάνναβης είναι γεγονός! Τα καλά αυτά νέα έρχονται από την Κύπρο . Η Λέσχης Ιατρικής Κάνναβης στην Κύπρο και η διαχειρίστρια της διαδικτυακής σελίδας Ιατρική Κάνναβη "Μαρία Α" βάλανε τα δυνατά τους και το κατάφεραν.

Αναλυτικότερα αναφέρει στο www.reporter.com.cy ....«Μέσα σε 4 μέρες η αίτησή του εγκρίθηκε και ο Ιωάννης έγινε ο πρώτος ασθενής που κρατά στα χέρια του την έγκριση. Τα τελευταία τρία χρόνια δώσαμε μεγάλη μάχη γι’ αυτό το δικαίωμα», συνεχίζει η Μαρία, επισημαίνοντας, ότι, άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή χωρίς να εγκριθεί η αίτησή τους για χρήση ιατρικής κάνναβης που θα μπορούσε να ήταν σωτήρια για εκείνους.
«Μετά από τρία χρόνια αγώνα, χθες κοιμήθηκα ήσυχη, ξέροντας ότι κάποιοι ασθενείς έχουν πλέον μια διέξοδο και δεν χρειάζεται ούτε να καταφύγουν στην παρανομία ούτε να πεθάνουν στην αναμονή για μια έγκριση. Ο υπουργός έκανε το σωστό. Εμείς κάνουμε τον αγώνα για τη ζωή μας, όχι για την ιδεολογία. Προσπαθούμε να κερδίσουμε τον καρκίνο και όχι μόνο, αλλά με νόμιμες διαδικασίες έτσι ώστε να μπορούν οι ασθενείς να έχουν δίπλα τους και τους γιατρούς τους. Μπράβο στον Υπουργό Υγείας που έδειξε κατανόηση. Απ’ εκείνη τη στιγμή η ανταπόκριση ασθενών που θέλουν να κάνουν αίτηση, (αφού οι προηγούμενες αιτήσεις τους είχαν απορριφθεί) είναι πολύ μεγάλη»

Οι ενδιαφερόμενοι που υπάρχουν και θέλουν να αξιοποιήσουν αυτήν την απόφαση για σοβαρούς λόγους υγείας θα πρέπει να ερθουν σε επαφή μαζί της διότι δεν υπάρχει ακόμα συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο αλλά η αιτήσεις εγκρίνονται με απόφαση του ιδιου του υπουργού υγείας.

Τα πιστοποιητικά όπου απαιτούνται για την αίτηση χρήσης φαρμακευτικής κάνναβης είναι:
α) Πιστοποιητικό ασθενείας
β) Συνταγή από γιατρό (για να μπορέσει το υπουργείο υγείας να δώσει άδεια για συγκεκριμένη μηνιαία ποσότητα)

Το μόνο που μένει είναι να δούμε και στην Ελλάδα την πρώτη παραχώρηση άδειας χρήσης της ιατρικής κάνναβης και θα είμαστε βέβαιοι ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο !
Τέλος να ενημερώσουμε για όσους δεν γνωρίζουν η φαρμακευτική κάνναβη είναι ελεύθερη σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης καθως και σε ολες τις ΗΠΑ.


cannabishellas.com

~~*+*~~

update:
Ο κύριος Πέτρος Ευδόκας μας γνωστοποίησε ότι :

" Δεδομένου ότι έστω άθελα σας αναμεταδίδετε ψέμματα, λογοκλοπή και λανθασμένη ενημέρωση (όπως και ο "δημοσιογράφος" που έγραψε αυτές τις ανοησίες") παρακαλώ λάβετε υπ' όψην και αυτά - που σημειώστε δημοσιεύτηκαν πολύ πριν τις ανοησίες του "Reporter":
Τρεις νίκες για την Ιατρική Κάνναβη
http://cyprusindymedia.blogspot.com.cy/2016/03/blog-post_29.html
Πως θα κάμετε την αίτηση σας για Ιατρική Κάνναβη
http://cyprusindymedia.blogspot.com.cy/2016/04/blog-post_3.html
Οι νίκες για την Ιατρική Κάνναβη στην Κύπρο είναι αποτέλεσμα συλλογικών αγώνων πολλών χρόνων και πολλών ανθρώπων. Είναι εξωπραγματικό (και διχαστικό) να το παρουσιάζετε ως "προσωπική νίκη" της Μαρίας Α. "


Υπάρχει λοιπόν αμφισβήτηση ως προς το αν η κυρία Μαρία Α. είναι όντως η πρωταγωνίστρια που συνέβαλε στο γεγονός (όπως σαφώς φαίνεται απο τα συντασσόμενα) ή ηταν απλός ενα μέλος μια συλλογικής δουλειάς ή εκμεταλλεύτηκε την δουλεία και τον κόπο άλλων.
Εγώ προσωπικά σεβομαι και εκτιμώ τον Κυριο Ευδόκα για το έργο που γνωρίζω οτι έχει κανει στον αγωνα μας. Από την αλλη μεριά δεν μπορώ να αμφισβητήσω την Μαρία Α. ή την πηγη ως εγκυρη ή μη.

Το σίγουρο είναι ότι η αλήθεια θα βγει στην επιφάνεια και αν χρειαστεί να αναθεωρηθεί το άρθρο θα γίνει .


cannabishellas.com


Σχόλια   

#1 Πέτρος Ευδόκας 11-04-2016 18:14
Δεδομένου ότι έστω άθελα σας αναμεταδίδετε ψέμματα, λογοκλοπή και λανθασμένη ενημέρωση (όπως και ο "δημοσιογράφος" που έγραψε αυτές τις ανοησίες") παρακαλώ λάβετε υπ' όψην και αυτά - που σημειώστε δημοσιεύτηκαν πολύ πριν τις ανοησίες του "Reporter":

Τρεις νίκες για την Ιατρική Κάνναβη
http://cyprusindymedia.blogspot.com.cy/2016/03/blog-post_29.html

Πως θα κάμετε την αίτηση σας για Ιατρική Κάνναβη
http://cyprusindymedia.blogspot.com.cy/2016/04/blog-post_3.html

Οι νίκες για την Ιατρική Κάνναβη στην Κύπρο είναι αποτέλεσμα συλλογικών αγώνων πολλών χρόνων και πολλών ανθρώπων. Είναι εξωπραγματικό (και διχαστικό) να το παρουσιάζετε ως "προσωπική νίκη" της Μαρίας Α.

Πέτρος Ευδόκας,
Παράθεση
#2 Κυριακη 12-04-2016 10:54
Με ποια στοιχεία βγαίνει δημόσια ο κ. Ευδόκας και ακυρώνει την έγκριση της περαμένης βδομάδας με δηλώσεις ότι η είδηση είναι ψευδής; Πρόκειται για κοντινό μου άτομο και είμαι σε θέση να γνωρίζω πολύ καλά την περίπτωση του συγκεκριμένου ασθενή. Τι προσπαθείτε να πετύχετε με το να ακυρώνετε την έγκριση και κατ' επέκταση τη δράση της σελίδας Ιατρική Κάνναβη και ειδικά τη Μαρία προσωπική; Το μόνο που καταφέρνετε είναι να κάνετε ζημιά στον ίδιο τον σκοπό για τον οποίο εσείς ο ίδιος παλεύετε, με το να κόβετε την ελπίδα των ασθενών που περιμένουν τόσο καιρό. Η Μαρία ΠΟΤΕ δεν παρουσίασε την εξέλιξη αυτή ως προσωπική της επιτυχία αλλά ως συνολική, έστω κι αν εξ όσων γνωρίζω εδώ και τρία χρόνια αγωνίζεται χωρίς προσωπικό όφελος γι' αυτό το σκοπό. Κι αν έχει εκφράσει τη χαρά της δημόσια ποιος είναι ο κ. Ευδόκας που θα την κατακρίνει και θα αμφισβητήσει αυτό της το δικαίωμα;
Παράθεση
#3 Λιλα 21-04-2016 13:10
Πώς μπορούμε στην Ελλάδα να καταθέσουμε τέτοια αίτηση και πως μπορούμε να προμηθευτούν συνταγή γιατρού αφού δεν το παραδέχονται? ??????
Παράθεση
#4 Θεόδωρος Σμπυρακης 16-03-2017 19:59
Παρακαλώ χρειάζομαι την βοήθεια σας καθως πρόκειται για τον πατέρα μου που του έδωσαν 10μηνες ζωή περιπου καθως εχει καρκίνο στα κοκκαλα κ υποφέρει απο έντονους πόνους!
Πως μπορω να προμηθευτώ καναβη σε μορφή φαγητού ή τσαγιού κλπ;;


Θοδωρης
00306977212495
Παράθεση
#5 profile7177 31-10-2018 21:21
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

http://madrywynajem.pl/images/photos/58/11/37bdd5ec515810215bc3da80.jpg
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση