2017-iatriki 6.jpg

Η ποσότητα της κάνναβης για ιατρική χρήση που παίρνει κάποιος ή η δόση, ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο και τη σοβαρότητα της κατάστασής του, το επίπεδο εμπειρίας που έχει με την κάνναβη και τη μέθοδο χορήγησης που επιλέγει για το φάρμακο του.

Η μία σημαντική σύσταση που πρέπει να ακολουθείται είναι: Ξεκίνα χαμηλά και προχώρα αργά.

Θα χρειαστεί να δοκιμάσεις μερικά διαφορετικά προϊόντα προτού να βρεις το προϊόν και τη δόση που να λειτουργούν καλύτερα για σένα.

Προτεινόμενη δοσολογία
Είναι σημαντικό οι ασθενείς να βασίζονται σε συμβουλές που θα τους παρέχει ο γιατρός τους για να εφαρμόσουν υγιή κλινική κρίση για τις ειδικές τους συνθήκες. Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ δεν προορίζονται να αντικαταστήσουν τις συμβουλές ενός επαγγελματία υγείας ούτε να προτείνουν κάποιο συγκεκριμένο θεραπευτικό σχέδιο. Συμβουλέψου τον γιατρό σου ή έναν επαγγελματία υγείας για επαγγελματικές συμβουλές σχετικά με συγκεκριμένη ασθένεια.

Η δοσολογία για την ιατρική χρήση της κάνναβης εξακολουθεί να είναι σχετικά αβέβαιη. Απαιτούνται περαιτέρω μελέτες αποτελεσματικότητας και ασφάλειας για τον καθορισμό ακριβούς δοσολογίας για τα άτομα και τις ειδικές τους συνθήκες.

Είτε χορηγείται μέσω καπνίσματος, μέσω ατμιστή ή με την κατανάλωση βρώσιμου ελαίου, η γενική κατευθυντήρια γραμμή είναι να αρχίζει κανείς από χαμηλά και να προχωρά αργά. Οι ασθενείς θα πρέπει να ξεκινούν με πολύ χαμηλή δόση και να διακόπτουν τη θεραπεία εάν εμφανιστούν ανεπιθύμητες ή μη αποδεκτές επιδράσεις.

Όταν χορηγείται μέσω καπνίσματος ή γίνεται χρήση ενός εξατμιστή, οι ασθενείς θα πρέπει να περιμένουν μεταξύ εισπνοών για λίγα λεπτά για να μετρήσουν τη δύναμη του αποτελέσματος. Με τα βρώσιμα έλαια, οι ασθενείς θα πρέπει να αναμένουν τουλάχιστον μία ώρα για να λειτουργήσει το προϊόν μέσω της πεπτικής οδού και μέχρι την εμφάνιση των αποτελεσμάτων. Να αφήνονται χρονικά διάστημα τουλάχιστον τεσσάρων ωρών πριν χορηγηθεί μια δεύτερη δόση.

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η μέση δόση κάνναβης στην ιατρική χρήση είναι 1 έως 3 γρ./ημέρα όταν χορηγείται μέσω καπνίσματος ή με εξατμιστή. Σε μία πρόσφατη μελέτη του Καναδά, 25 mg φαρμακευτικής ποιότητας κάνναβης με περιεκτικότητα σε THC (δέλτα-9-τετραϋδροκανναβινόλη) 9,4% ήταν αποτελεσματική στη μείωση της έντασης του πόνου, στην βελτίωση του ύπνου και ήταν καλά ανεκτή όταν χορηγούνταν μέσω καπνίσματος με μία μόνο εισπνοή 3 φορές την ημέρα για πέντε ημέρες.

Μέθοδοι χορήγησης

Εξάτμιση
Η εξάτμιση είναι η βέλτιστη μέθοδος χορήγησης για τα αποξηραμένα λουλούδια κάνναβης. Σε αντίθεση με το κάπνισμα, η εξάτμιση επιτυγχάνεται με τη θέρμανση της κάνναβης σε θερμοκρασία που εξατμίζει, αλλά δεν καίει τα κανναβινοειδή, ουσιαστικά εξαλείφοντας τους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με το κάπνισμα. Τα αποτελέσματα της εισπνεόμενης κάνναβης - είτε μέσω καπνίσματος είτε με εξάτμιση - θα γίνουν αισθητά σε λίγα λεπτά. Συνιστάται να γίνει μια παύση μεταξύ των εισπνοών για να επιτραπεί η πλήρη επίδραση της δόσης.

Η CanniMed είναι στην ευχάριστη θέση να προσφέρει στους ασθενείς μας τη δυνατότητα να αγοράσουν έναν εξατμιστή μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος.

Βρώσιμα έλαια
Οι ασθενείς που είναι νέοι στο βρώσιμο έλαιο κάνναβης πρέπει να αρχίζουν τη θεραπεία τους με μια δόση μικρότερη από 0,5 ml

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η κάνναβη που λαμβάνεται από το στόμα έχει βραδύτερο χρόνο έναρξης από ότι όταν εξατμίζεται επειδή απορροφάται μέσω του πεπτικού συστήματος. Χρειάζεται αναμονή τουλάχιστον τεσσάρων ωρών μετά την πρώτη δόση πριν χορηγηθεί μια δεύτερη δόση ελαίου κάνναβης.

Οι ασθενείς θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν λαμβάνουν για πρώτη φορά έλαια κάνναβης.

Συντελεστής ισοδυναμίας στο έλαιο κάνναβης
Η Health Canada (το αντίστοιχο Υπουργείο Υγείας στον Καναδά) απαιτεί από τους παραγωγούς με άδεια να αναγράφουν τον “Συντελεστή Ισοδυναμίας” (Equivalency Factor) του προϊόντος τους - ο οποίος συντελεστής θα βοηθήσει τους ασθενείς να υπολογίσουν τον αριθμό των γραμμαρίων αποξηραμένης κάνναβης που έχει μετατραπεί σε λάδι.

Όλα τα έλαια της CanniMed® έχουν έναν πολύ απλό συντελεστή ισοδυναμίας:

1 γραμμάριο αποξηραμένης κάνναβης = 6 ml ελαίου κάνναβης.

Για τις παραγγελίες, κάθε φιάλη των 60 ml ελαίου CanniMed® Oil ισοδυναμεί με 10 γραμμάρια που αντιστοιχούν στο όριο παραγγελίας 30 ημερών για κάθε ασθενή.

Ωστόσο, ο συντελεστής ισοδυναμίας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως οδηγός για τη δοσολογία.

Προληπτικά μέτρα για το έλαιο κάνναβης
Όταν καταναλώνεται, το έλαιο κάνναβης μεταβολίζεται μέσω του ήπατος. Σε σύγκριση με την εισπνοή της κάνναβη μέσω ατμού ή καπνού στους πνεύμονες που παράγει αποτελέσματα σχεδόν αμέσως, το έλαιο CanniMed® Oil θα έχει πολύ πιο αργό χρόνο εκδήλωσης και τα αποτελέσματα θα διαρκέσουν περισσότερο.

Μπορεί να χρειαστούν 1 με 1,5 ώρα πριν να αρχίσει κάποιος να παρατηρεί τα αποτελέσματα και μπορεί να χρειαστούν 2-4 ώρες για να φτάσει στο μέγιστο αποτέλεσμα.

Για να αποφευχθεί η υπερκατανάλωση, χρειάζεται να αναμένουμε 4 ώρες μετά την πρώτη δόση πριν την χορήγηση μιας δεύτερης.

Ξεκίνα χαμηλά (σε δόση) και προχώρα αργά (σε κατανάλωση).

CanniMed
“Dosing and Delivery of CanniMed Medical Cannabis”
https://www.cannimed.ca/pages/dosing-and-delivery

Μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης
Δείτε περισσότερα άρθρα για την κάνναβη στο Πειρατικό Παπαγαλάκι


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σχετικοί Σύνδεσμοι

Το παρακάτω άρθρο αποτελεί αναδημοσίευση ενός άρθρου από τα παλιότερα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για την καλλιέργεια της κάνναβης.

To cannabishellas.com δεν παρείχε ποτέ αναλυτικές [ ... ]

Greek Cannabis Μagazine Συνεχίστε

Ο μπάφος είναι ένα τσιγάρο με κάνναβη / μαριχουάνα το οποίο καπνίζεται .

Αποτελείται από κανονικό καπνό για στρίψιμο ενός απλού καθημερινού τσιγάρου και κάνναβη. Η κάνναβη [ ... ]

Greek Cannabis Μagazine Συνεχίστε

Κάνναβη η ήμερη (Cannabis sativa)

Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα φυτά σχετικά με το αν είναι ή όχι βλαβερό στον άνθρωπο είναι η κάνναβη. Το φυτό από το οποίο παράγεται το χασίς και [ ... ]

Greek Cannabis Μagazine Συνεχίστε

O Γιώργος Παπανδρέου το έχει πει δημοσίως: παλιά -πολύ παλιά και στην Aμερική- δοκίμασε χασίς. Mαριχουάνα συγκεκριμένα. H δήλωση δεν ξάφνιασε βεβαίως κανέναν από όλους [ ... ]

Greek Cannabis Μagazine Συνεχίστε

Η κάνναβη, γνωστή και ως μαριχουάνα και γκάντζα (από το Σανσκριτικό gañjā, που σημαίνει «κάνναβη»), μεταξύ πολλών άλλων ονομάτων, αναφέρεται σε οποιοδήποτε αριθμό παρασκευασμάτων [ ... ]

Greek Cannabis Μagazine Συνεχίστε

 

Η κάνναβη αποτελεί ένα γένος ανθοφόρων φυτών που περιλαμβάνει τα τρία είδη: Cannabis sativa (κάνναβη η ήμερη), Cannabis indica (ινδική κάνναβη) και Cannabis ruderalis Janisch. Πρόκειται για φυτά [ ... ]

Greek Cannabis Μagazine Συνεχίστε

"Ναι στη χρήση καννάβεως από ασθενείς" (Καθημερινή 11-11-98),

"Νόμιμη η κάνναβη για θεραπευτικούς σκοπούς" (Βραδυνή της Κυριακής 22-1-98)

Ήταν μερικοί από τους τίτλους των εφημερίδων [ ... ]

Φαρμακευτική κάνναβηΣυνεχίστε

Η κάνναβης ως είναι γνωστό από τα αρχαία χρόνια έχει θεραπευτικές ιδιότητες . Πολλά από τα φάρμακα που κυκλοφορούν κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν . Σύμφωνα με το [ ... ]

Φαρμακευτική κάνναβηΣυνεχίστε

Συμπερασματα για τη χρηση της κανναβης και τις βλαβες που μπορει να επιφερει

1. Τον τελευταίο μισό αιώνα η ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης έχεικαθιερωθεί ευρέως στους [ ... ]

Greek Cannabis Μagazine Συνεχίστε

 

Ένας δικτυακός τόπος όπου μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας σχετικά με την χρήση και κατοχή της ινδικής και σατιβα κάνναβης στην Ελλάδα .

όπως είναι γνωστό μέχρι [ ... ]

Greek Cannabis Μagazine Συνεχίστε

Συστατικό της ινδικής κάνναβης, μπορεί να εμποδίσει τον καρκίνο του μαστού να δώσει μεταστάσεις και σε άλλα...σημεία του σώματος,

υποστηρίζει ομάδα Αμερικανών ειδικών [ ... ]

Φαρμακευτική κάνναβηΣυνεχίστε

Τρεις νέες μορφές συνεταιριστικής δράσης του συνεταιριστικού κινήματος (συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών) προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης [ ... ]

Κλωστική κάνναβηΣυνεχίστε

Ένα αγοράκι από την Μοντάνα των ΗΠΑ το οποίο διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, μια από τις δυσκολότερες μορφές καρκίνου, κατάφερε να σωθεί χάρη στην επέμβαση του πατέρα [ ... ]

Φαρμακευτική κάνναβηΣυνεχίστε

θεραπευτική κάνναβη

1. Μεταξύ του 1996 και του 2000, 7 πολιτείες της Αμερικής έκαναν δεκτές πρωτοβουλίες ψηφοφόρων για την νομιμοποίηση της θεραπευτικής χρήσης της κάνναβης.Μία [ ... ]

Φαρμακευτική κάνναβηΣυνεχίστε

Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την αποκατάσταση της αλήθειας  και όσο και αν σας φαίνεται απίθανο σε λίγο καιρό θα υποχρεωθούμε έμμεσα η άμεσα από τα ρεύματα που επικρατούν [ ... ]

Greek Cannabis Μagazine Συνεχίστε

Δημοφιλέστερα Άρθρα