2017-iatriki 6.jpg

Η ποσότητα της κάνναβης για ιατρική χρήση που παίρνει κάποιος ή η δόση, ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο και τη σοβαρότητα της κατάστασής του, το επίπεδο εμπειρίας που έχει με την κάνναβη και τη μέθοδο χορήγησης που επιλέγει για το φάρμακο του.

Η μία σημαντική σύσταση που πρέπει να ακολουθείται είναι: Ξεκίνα χαμηλά και προχώρα αργά.

Θα χρειαστεί να δοκιμάσεις μερικά διαφορετικά προϊόντα προτού να βρεις το προϊόν και τη δόση που να λειτουργούν καλύτερα για σένα.

Προτεινόμενη δοσολογία
Είναι σημαντικό οι ασθενείς να βασίζονται σε συμβουλές που θα τους παρέχει ο γιατρός τους για να εφαρμόσουν υγιή κλινική κρίση για τις ειδικές τους συνθήκες. Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ δεν προορίζονται να αντικαταστήσουν τις συμβουλές ενός επαγγελματία υγείας ούτε να προτείνουν κάποιο συγκεκριμένο θεραπευτικό σχέδιο. Συμβουλέψου τον γιατρό σου ή έναν επαγγελματία υγείας για επαγγελματικές συμβουλές σχετικά με συγκεκριμένη ασθένεια.

Η δοσολογία για την ιατρική χρήση της κάνναβης εξακολουθεί να είναι σχετικά αβέβαιη. Απαιτούνται περαιτέρω μελέτες αποτελεσματικότητας και ασφάλειας για τον καθορισμό ακριβούς δοσολογίας για τα άτομα και τις ειδικές τους συνθήκες.

Είτε χορηγείται μέσω καπνίσματος, μέσω ατμιστή ή με την κατανάλωση βρώσιμου ελαίου, η γενική κατευθυντήρια γραμμή είναι να αρχίζει κανείς από χαμηλά και να προχωρά αργά. Οι ασθενείς θα πρέπει να ξεκινούν με πολύ χαμηλή δόση και να διακόπτουν τη θεραπεία εάν εμφανιστούν ανεπιθύμητες ή μη αποδεκτές επιδράσεις.

Όταν χορηγείται μέσω καπνίσματος ή γίνεται χρήση ενός εξατμιστή, οι ασθενείς θα πρέπει να περιμένουν μεταξύ εισπνοών για λίγα λεπτά για να μετρήσουν τη δύναμη του αποτελέσματος. Με τα βρώσιμα έλαια, οι ασθενείς θα πρέπει να αναμένουν τουλάχιστον μία ώρα για να λειτουργήσει το προϊόν μέσω της πεπτικής οδού και μέχρι την εμφάνιση των αποτελεσμάτων. Να αφήνονται χρονικά διάστημα τουλάχιστον τεσσάρων ωρών πριν χορηγηθεί μια δεύτερη δόση.

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η μέση δόση κάνναβης στην ιατρική χρήση είναι 1 έως 3 γρ./ημέρα όταν χορηγείται μέσω καπνίσματος ή με εξατμιστή. Σε μία πρόσφατη μελέτη του Καναδά, 25 mg φαρμακευτικής ποιότητας κάνναβης με περιεκτικότητα σε THC (δέλτα-9-τετραϋδροκανναβινόλη) 9,4% ήταν αποτελεσματική στη μείωση της έντασης του πόνου, στην βελτίωση του ύπνου και ήταν καλά ανεκτή όταν χορηγούνταν μέσω καπνίσματος με μία μόνο εισπνοή 3 φορές την ημέρα για πέντε ημέρες.

Μέθοδοι χορήγησης

Εξάτμιση
Η εξάτμιση είναι η βέλτιστη μέθοδος χορήγησης για τα αποξηραμένα λουλούδια κάνναβης. Σε αντίθεση με το κάπνισμα, η εξάτμιση επιτυγχάνεται με τη θέρμανση της κάνναβης σε θερμοκρασία που εξατμίζει, αλλά δεν καίει τα κανναβινοειδή, ουσιαστικά εξαλείφοντας τους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με το κάπνισμα. Τα αποτελέσματα της εισπνεόμενης κάνναβης - είτε μέσω καπνίσματος είτε με εξάτμιση - θα γίνουν αισθητά σε λίγα λεπτά. Συνιστάται να γίνει μια παύση μεταξύ των εισπνοών για να επιτραπεί η πλήρη επίδραση της δόσης.

Η CanniMed είναι στην ευχάριστη θέση να προσφέρει στους ασθενείς μας τη δυνατότητα να αγοράσουν έναν εξατμιστή μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος.

Βρώσιμα έλαια
Οι ασθενείς που είναι νέοι στο βρώσιμο έλαιο κάνναβης πρέπει να αρχίζουν τη θεραπεία τους με μια δόση μικρότερη από 0,5 ml

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η κάνναβη που λαμβάνεται από το στόμα έχει βραδύτερο χρόνο έναρξης από ότι όταν εξατμίζεται επειδή απορροφάται μέσω του πεπτικού συστήματος. Χρειάζεται αναμονή τουλάχιστον τεσσάρων ωρών μετά την πρώτη δόση πριν χορηγηθεί μια δεύτερη δόση ελαίου κάνναβης.

Οι ασθενείς θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν λαμβάνουν για πρώτη φορά έλαια κάνναβης.

Συντελεστής ισοδυναμίας στο έλαιο κάνναβης
Η Health Canada (το αντίστοιχο Υπουργείο Υγείας στον Καναδά) απαιτεί από τους παραγωγούς με άδεια να αναγράφουν τον “Συντελεστή Ισοδυναμίας” (Equivalency Factor) του προϊόντος τους - ο οποίος συντελεστής θα βοηθήσει τους ασθενείς να υπολογίσουν τον αριθμό των γραμμαρίων αποξηραμένης κάνναβης που έχει μετατραπεί σε λάδι.

Όλα τα έλαια της CanniMed® έχουν έναν πολύ απλό συντελεστή ισοδυναμίας:

1 γραμμάριο αποξηραμένης κάνναβης = 6 ml ελαίου κάνναβης.

Για τις παραγγελίες, κάθε φιάλη των 60 ml ελαίου CanniMed® Oil ισοδυναμεί με 10 γραμμάρια που αντιστοιχούν στο όριο παραγγελίας 30 ημερών για κάθε ασθενή.

Ωστόσο, ο συντελεστής ισοδυναμίας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως οδηγός για τη δοσολογία.

Προληπτικά μέτρα για το έλαιο κάνναβης
Όταν καταναλώνεται, το έλαιο κάνναβης μεταβολίζεται μέσω του ήπατος. Σε σύγκριση με την εισπνοή της κάνναβη μέσω ατμού ή καπνού στους πνεύμονες που παράγει αποτελέσματα σχεδόν αμέσως, το έλαιο CanniMed® Oil θα έχει πολύ πιο αργό χρόνο εκδήλωσης και τα αποτελέσματα θα διαρκέσουν περισσότερο.

Μπορεί να χρειαστούν 1 με 1,5 ώρα πριν να αρχίσει κάποιος να παρατηρεί τα αποτελέσματα και μπορεί να χρειαστούν 2-4 ώρες για να φτάσει στο μέγιστο αποτέλεσμα.

Για να αποφευχθεί η υπερκατανάλωση, χρειάζεται να αναμένουμε 4 ώρες μετά την πρώτη δόση πριν την χορήγηση μιας δεύτερης.

Ξεκίνα χαμηλά (σε δόση) και προχώρα αργά (σε κατανάλωση).

CanniMed
“Dosing and Delivery of CanniMed Medical Cannabis”
https://www.cannimed.ca/pages/dosing-and-delivery

Μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης
Δείτε περισσότερα άρθρα για την κάνναβη στο Πειρατικό Παπαγαλάκι

Σχόλια   

#1 Vicki 10-10-2018 23:16
Hmm it seems like your site ate my first comment (it was super long) so I guess
I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your
blog. I too am an aspiring blog blogger but I'm still new to
everything. Do you have any suggestions for first-time blog writers?
I'd definitely appreciate it.

my weblog ... soi cau 3 cang mb: https://chotsolode.com/chot-cau-3-cang-mien-bac-sieu-chuan.html
Παράθεση
#2 Jennifer 11-10-2018 00:38
What's up, just wanted to mention, I enjoyed this article.
It was helpful. Keep on posting!

Stop by my web-site ... soi cầu đầu đuôi miền bắc (https://chotsolode.com/de-dau-duoi-mien-bac-cuc-chuan-hom-nay.html: https://chotsolode.com/de-dau-duoi-mien-bac-cuc-chuan-hom-nay.html)
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση