Το CannabisHellas.com ...

...είναι μια διεθνής επιστημονική ιστοσελίδα που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των φίλων της κάνναβης.

Δεν προτείνουμε ...

... σε κανέναν να υιοθετήσει ή να μιμηθεί τις συνήθειες που ίσως αναφέρονται σε αυτήν την ιστοσελίδα

logo_500_250.png

Κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, 21/6/10, στο Ηνωμένο Βασίλειο το φάρμακο Sativex, το οποίο παράγεται από κάνναβη και χρησιμοποιείται για την θεραπεία και ανακούφιση των sativexσυμπτωμάτων της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Το Sativex κατασκευάζεται από φυτά κάνναβης, τα οποία καλλιεργούνται σε μυστικές τοποθεσίες στην Αγγλία από τη φαρμακευτική εταιρεία GW Pharmaceuticals. Είναι το πρώτο συνταγογραφούμενο φάρμακο που φτιάχνεται από κάνναβη, το οποίο πωλείται επίσημα οπουδήποτε στον κόσμο. Προσφέρει νόμιμη πρόσβαση στις ευεργετικές επιδράσεις της παράνομης ουσίας, την οποία χιλιάδες ασθενείς έχουν καπνίσει για να ανακουφιστούν από φριχτούς πόνους.

Το φάρμακο αναμένεται, επίσης, να ωφελέσει τους μικρούς φαρμακοβιομήχανους της Αγγλίας, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια παλεύουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη των επενδυτών.

Εδώ και 11 χρόνια το Sativex ήταν υπό έρευνα και δοκιμή. Είχε διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό ασθενών στον Καναδά, αλλά δεν είχε βγει στην αγορά.

Η επίσημη διάθεση του Sativex αποτελεί ορόσημο στην θεραπεία της ασθένειας, δήλωσε η Pam Macfarlane, ανώτερη λειτουργός της εθελοντικής οργάνωσης MS Trust, η οποία έχει αγωνιστεί για τη νομιμοποίηση και διάθεση φαρμάκων κάνναβης στους ασθενείς.

Η Ισπανία αναμένεται να είναι η επόμενη χώρα που θα εγκρίνει το Sativex και αναμένεται να ακολουθήσουν οι Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία εντός του έτους.